Om föreningen

Höllvikens Bygdegård är belägen på central plats i Vellinge kommun invid Fotevikens Museum  Totalt omfattar Bygdegården 130 kvm.

Skapandet av Höllvikens Bygdegård är en del i det koncept som Viking World at Foteviken och Fotevikens Museum sedan länge arbetat efter. Fotevikens Museum driver den unika och internationellt kända Vikingastaden. Museet är uppbyggt utifrån det nya sättet att förmedla kunskap, genom s.k. arkeologiska friluftmuseer.Till detta finns Viking World at Foteviken - ett nytänkande som utgår från begreppet ”Kultur är kontakt mellan människor, alla kategorier”.

Detta betyder att mötesplatsen med olika aktiviteter är viktig. Kring själva museet har därför olika verksamheter växt upp med åren. Som tex. Smokey BBQ & Pickles , Fotevikens Stugby, Skånes Hantverksinstitut, Smedjan och föreningen SVEG samt inte minst Höllvikens Bygdegård.

En viktig aktörär också  musikförenigen Vinyl som framöver , när coron släppt kommer involvera verksamheten med god härling musik.

Besök föreningen på Facebook